Skrywersblok kan veroorsaak word deur te veel druk, gebrek aan rus of vars idees, en selfs te veel emosies in wat jy skryf. Hoe dit ook al sy, dit kan ‘n ontstellende oomblik vir enige skrywer wees en kan lei tot ‘n gebrek aan belangstelling.
Hier is ‘n paar top wenke vir skrywers om hul frustrasies te oorkom.

  1. Werk aan jouself

Daar is niks soos selfmotivering om jou deur dinge te kry wat jou kwel nie.
Die waarheid is dat jy die enigste persoon is wat jouself werklik kan motiveer. Ander mense se pogings en motiverende aanhalings is futiel as jy weier om jou eie self aan te moedig.
Wees sag op jouself en jou verstandelike vermoëns wanneer jy skryf. Skryf is veronderstel om natuurlik te wees en moet nie gedwing of onder druk gebring word nie. Doen dit bietjie-vir-bietjie, stap vir stap.

  1. Druk jou emosies in skrif uit

Die beste literêre stukke en die mees fenomenale skrywers in die geskiedenis het nie ‘n boek of ‘n gedig geskryf sonder om ‘n deel van hul siel daarin te deel nie.
Skryf beteken om jouself aan die wêreld te wys. Dus, wat jy skryf moet waar wees, waarin jy glo en van diep binne jou kom. Moenie bekommerd wees oor die woorde, die grammatika of die reëls nie. Jy kan dit later nagaan.
Skryf enige woord wat by jou opkom wanneer jy ‘n emosie voel en begin van daar af werk. Hou aan skryf totdat jy jou emosies uitgestort het. Wanneer jy klaar is, sit terug, lees deur wat jy geskryf het en voel jou rou emosies. Los dit vir ʼn dag of twee en lees dit weer. Jy kan nou jou skrywe stelselmatig aanpas.

  1. Skryf oor iemand wat jou innig liefhet

Om geïnspireerd te wees, is ‘n goeie motivering om te skryf.
Om te skryf oor iemand wat jou geïnspireer het, is ook ’n goeie motivering. Hoekom? Dit is omdat wanneer ‘n persoon jou hul liefde wys, doen hulle dade wat jou gelukkig kan maak. Dit is maklik om hierdie geluk in woorde om te sit, aangesien jy aan die ontvangkant van liefde is.
Daar is baie goeie dinge om te sê oor iemand wat wys dat hulle vir jou omgee. Die meeste van ons raak gewoond daaraan om te skryf oor iemand vir wie ons lief is. Gee dit ‘n verandering van perspektief en skryf oor iemand wat vir jou lief is.

  1. Vermy om dinge persoonlik op te neem

Trek ‘n lyn tussen jou emosies uit te stort en om dinge persoonlik te neem.
Om jou emosies uit te stort, beteken om te deel wat jy voel. Om dinge persoonlik op te neem beteken dat jy so geraak word deur wat jy skryf, dat dit jou manier van skryf totaal ontwrig.
Dit lyk dalk onwaarskynlik om te doen, maar let daarop dat om ‘n ervaring te deel of om jouself in iemand anders se skoene te plaas en hul ervaring te deel, anders is as om deur jou ervaring of iemand anders s’n geraak te word. Dit is twee verskillende aksies wat jy maklik kan onderskei om te verhoed dat dit jou skryfwerk beïnvloed.

  1. Hou op om dinge perfek te probeer doen

Die meeste nuwe skrywers maak die eerlike fout om hul stuk perfek te wil skryf.
Om egter té waaksaam te wees oor grammatika, paragrawe en leestekens, kan die vloei van jou gedagtes aflei en die vloei van jou skryfwerk belemmer. Dit is ‘n algemene gedrag vir baie skrywers, maar dit kan die resultaat van jou skryfwerk en die boodskap wat jy probeer oordra grootliks beïnvloed. Wanneer jy voortdurend na grammatikareëls kyk, kan dit lei tot verandering en hierdie veranderings kan veroorsaak dat die boodskap heeltemal anders na vore kom as wat dit bedoel was.
Alhoewel dit ‘n goeie praktyk is om na te gaan vir foute, bewaar dit vir wanneer jy klaar is met jou stuk en terwyl jy proeflees. Skryf intussen jou hart uit en gee nie om oor die foute nie.
Neem ook die volgende sterk ter harte: Jy is nie ʼn kenner op die gebied van leestekens en sinkonstruksies nie. Laat dit oor aan ʼn goeie professionele proefleser/teksversorger.